Byte av styrning värmesystem

Byte har skett under slutet av juni 2018. Bruksvallarnas VVS har utför arbetet.

De nuvarande systemen har nu 10 år på nacken och det har hänt en hel del kring denna typ av elektronik. Med bytet räknar vi med att minska risken för att tappa värmen i lägenheterna. Samtidigt med bytet så kommer man att se över om man kan låta den slinga som är närmast panna, inkommande vatten och varmvattenberedare hela tiden vara öppen och ge värme även om elektroniken går ner.

Uponor erbjuder oss ett pris av 12 500 kr/lägenhet inkluderat montage som genomförs av Bruksvallarnas VVS (priset är baserat på att samtliga lägenheter köper så det kan justeras något uppåt om inte alla är på).
För några år sedan tog vi in en offert på samma material och kostnaden låg då omkring tre gånger det pris vi fått idag. Att Uponor erbjuder oss detta beror på att vi haft en hel del problem med nuvarande styrning.

Vad byts och vilka nya funktioner får vi?

I varje lägenhet kommer nuvarande reglercentraler och termostater att bytas ut mot modernare Uponor Smatrix. Dessa kommer att kunna styras över ett ”app” gränssnitt, på detta kan man se temperatur i rummen, reglera värme och justera larm.

För mer info se:

https://www.uponor.se/vvs/produkter/rumsreglering

Vad byts inte?

  • Elpannan kommer att vara kvar, de kan hålla länge och om de går sönder så kan oftast delar ersättas.
  • Varmvattenberedare kommer att vara kvar.